JPSN9

 

                            AWAM
  SISPAA (Sistem Pengurusan Pengaduan Awam)  
  Aduan Kepada Webmaster  
                       WARGA JPS
HRMIS 2.0
 
SISWA  
  ISPEKS 4.0  
  EMEL NS  
  EMEL JPS  
  MY MESYUARAT  
  INFO PORTAL  
  e-KURSUS SUKNS  
  1PP PEKELILING PERBENDAHARAAN  
  PEKELILING JPS MALAYSIA  
                  E-PENYERTAAN
POLISI  
KALENDAR AKTIVITI  
MAKLUMBALAS / PERTANYAAN  
SERANTA AWAM ATAS TALIAN  
PERMOHONAN MENDAPATKAN MAKLUMAT  
  RSS  
  LANGGANAN EMEL  

POLISI E-PENYERTAAN

Laman Web Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Sembilan (JPS Negeri Sembilan)  telah maju setapak lagi  untuk menyediakan dasar yang tepat untuk rakyat bagi menjelaskan peraturan-peraturan dan garis panduan penyertaan mereka di Laman Web.


JPS Negeri Sembilan mengalu-alukan anda melayari laman web pentadbiran ini.  Kami menghargai penggunaan alat yang kami disediakan melalui laman web kami.  JPS Negeri Sembilan bergantung kepada penyertaan dan sumbangan anda yang amat berharga untuk membangunkan program-program dan komunikasi dua hala.


Dalam usaha untuk menyediakan anda dengan maklumat terkini dan peluang untuk menyertai dalam proses pembangunan dan meningkatkan perkhidmatan kami,  laman web JPS Negeri Sembilan memakai beberapa peralatan untuk meningkatkan komunikasi dua hala, iaitu melalui maklumbalas dan undian/bancian.  Di samping itu, laman web ini membolehkan interaksi dalam rangkaian media sosial seperti Facebook dan Twitter.


Oleh itu, JPS mengalu-alukan semua perbincangan objektif dan konstruktif di laman web di samping memelihara hak penerbitan. Kami menggesa pelawat kami untuk mematuhi perkara-perkara yang berikut : 
1 . Mengelak daripada membincangkan isu-isu politik. 
2. Gunakan bahasa yang sesuai. 
3. Penggunaan yang betul dalam bahasa Bahasa Inggeris atau Bahasa Malaysia.

  • Agensi Luar

 Suruhanjaya Pencegahan Rasuah MalaysiaBiro Pengaduan AwamJabatan Perkhidmatan AwamMSC   MAMPU  Suruhanjaya Perkhidmatan AwamMYEGSuruhanjaya Pilihanraya MalaysiaMDECKetua Setiausaha Negara